Sınırdan geçmeyen midemizden geçecek mi?

Pestisit Kalıntısı İçeren Ürünler İadeleri Artırıyor

İncir, limon, üzüm, nar, domates… Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilirken pestisit kalıntısı skandalıyla çalkalanıyor. Son zamanlarda, Avrupa’ya gönderilen birçok ürün üzerinde pestisit kalıntısı tespit edilmesi nedeniyle iade ediliyor. Bu durum, tüketicileri endişelendirirken, Tarım ve Orman Bakanı tarafından konuyla ilgili açıklamalar geldi.

Bakan Yumaklı, pestisit konusunda Avrupa Birliği standartlarına tam uyum sağlandığını ve 223 maddenin yasaklandığını vurguladı. Ayrıca, Bakan Yumaklı, “Bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Bilinç eksikliği, algı problemleri ve diğer sorunları tespit ederek çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz” diye ekledi.

Bakan Yumaklı, denetimlerin sadece ihracat ürünlerini kapsamadığını belirterek, tarladan sofraya kadar her aşamada titizlikle denetimler yapıldığını vurguladı. Son üç yılda 250 bin pestisit denetimi gerçekleştirildiğini belirterek, pestisit kalıntı miktarının yüzde 35 oranında azaltıldığını ilan etti.

Bakan Yumaklı, “Sadece ihracat ürünleri değil, yurt içinde tüketilen tarımsal ürünler de hassas denetimlerden geçiyor. Pestisit kalıntı miktarını sıfıra yaklaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. Vatandaşların güvenilir gıdalara erişimini sağlamak adına denetimlerin artırılacağını ve pestisit kalıntı miktarının daha da azaltılacağını ifade etti.

Related Posts

ABD’de felaket: 3 kişi yaşamını yitirdi

Cass İlçe Şerifi Jesse Jahner, düzenlediği basın toplantısında, North Dakota’da gece kasırganın etkili olduğunu söyledi. Jahner, North Dakota’ya bağlı Enderlin kasabası civarında iki farklı bölgede 2 erkek ve 1 kadının kasırga nedeniyle hayatını …

İki milyarlık İslâm alemi artık tek kutup olmalı

İslam İşbirliği Teşkilatı 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. 1969’da Mescid-i Aksa’nın kundaklanmasını ardından İslam dünyasındaki tepkiler üzerine kurulan teşkilat, o günden bu yana faaliyet gösteriyor. 1,7 milyar Müslümanın yaşadığı çok geniş bir coğrafyayı temsil eden İİT, dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. İİT ülkeleri, dünya ham petrol rezervinin yüzde 66’sına ve doğal gaz rezervinin de yüzde 60’ına sahip. İİT ülkelerinin dünya üretimindeki payı yüzde 10,6; ihracatındaki payı yüzde 10,1; doğrudan yabancı yatırımlarındaki payı yüzde 11,3. Tüm bunlara rağmen İslâm coğrafyasında yaşanan kan, gözyaşı bir türlü son bulmuyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde yaşanan katliam ve son 10 gündür İran’a başlatılan saldırılar bir kez daha gösterdi ki; İslâm dünyası ayağa kalkmalı ve birlik olmalıdır. Kurtuluş, sadece tek bir kutup olmakla mümkündür.

Fatih Erbakan: Bundan sonra Cumhur İttifakı ile bir araya gelmeyeceğiz

Fatih Erbakan: Bundan sonra Cumhur İttifakı ile bir araya gelmeyeceğiz

İsrail savaşa milyarlarca dolar harcıyor… Günlük maliyet 200 milyon dolara çıkabiliyor

AMERİKAN Wall Street Journal gazetesi, İran’la çatışmanın İsrail’e ne kadar pahalıya mal olduğunu aktardığı analizde İran’daki hedefleri vurmak için binlerce kilometre uçan F-35 jetlerinden İran’ın füzelerini engellemeye çalışan savunma sisteminin önleme füzelerine kadar maliyetleri ortaya koydu.

Normalleşme ziyareti: Erdoğan, Paşinyan’la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı kabul etti. Görüşmede, normalleşme için atılacak adımlar ve Güney Kafkasya’daki barış süreci ele alındı.

Kapalıçarşı’da 7 milyarlık vurgun çarkı

İstanbul merkezli 13 ilde Forex yatırım dolandırıcılığı, web sitelerinin kopyalanmasıyla yapılan pos dolandırıcılığı ve yasa dışı kumardan elde edilen toplam 7 milyar lirayı paravan şirketler kurup Kapalıçarşı’daki dövizciler üzerinden yurt dışına çıkarılmasına aracılık ettiği belirlenen 102 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı yapılan operasyonda 67 şüpheli gözaltına alındı.