Merkez Bankası’ndan Yeni Hamle! Cumhuriyet Tarihinde Eşi Benzeri Yok

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Türkiye’nin döviz rezervlerine dair önemli bir değerlendirme yaparak, son dönemdeki dikkat çekici hareketliliğe işaret etti.

Mart sonundan bu yana Merkez Bankası’nın toplam net döviz alımının 50 milyar dolara yaklaştığını belirtti. Bu, Türkiye tarihi açısından benzersiz bir durum olarak öne çıkıyor.

TCMB’NİN REZERVLERİNDEKİ ARTIŞ SÜRÜYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), rezervlerindeki kaliteyi artırma hedefiyle çalışmalarını hızlandırıyor. Bloomberg HT’nin derlediği bilgilere göre, 10 Mayıs’ta TCMB’nin swap hariç net rezervleri 4,2 milyar dolarlık bir iyileşme kaydetti. Bu, bir günde rekor düzeyde döviz alımı gerçekleştirdiği anlamına geliyor.

REKOR ALIMLAR SONRASI TCMB’NİN DÖVİZ ALIMLARI ARTTI

TCMB, son alımlarıyla birlikte seçim sonrasında toplamda 41,8 milyar dolarlık döviz almış oldu. Bu rakam, önceki rekorun üzerine çıkarak dikkat çekiyor. 10 Mayıs itibariyle TCMB’nin swap hariç net rezervi eksi 23,7 milyar dolar seviyesine geldi. Bu da Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir