İstanbullular 2024’te en çok portakal ve domates tüketti

İstanbul’da Meyve ve Sebze Tüketiminde Son Durum

Geçtiğimiz yıl, Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine toplamda 2 milyon 750 bin 633 ton meyve ve sebze girişi gerçekleşti. İstanbul’da en çok tüketilen sebzeler arasında domates, patates ve salatalık öne çıkarken, meyvelerde ise portakal, mandalina ve karpuz tercih edilenler arasında ilk sıralarda yer aldı.

2024 yılında ise İstanbul’da en fazla tüketilen meyve portakal, sebze olarak ise domates oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, 2023 yılında Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine 2 milyon 850 bin 843 ton ürün getirilirken, 2024 yılında bu rakam 2 milyon 750 bin 633 tona geriledi.

Geçtiğimiz yıl en fazla getirilen meyve ise portakal olurken, sebzeler arasında domates ve patates öne çıktı. 2023 yılında en çok getirilen meyveler karpuz, elma, mandalina, portakal ve limon iken, 2024 yılında sıralama portakal, mandalina, karpuz, elma ve limon şeklinde değişti.

Domates ve patates ise sebzede zirvede yer alırken, 2023 yılında en fazla domates, patates, salatalık ve kuru soğan getirilirken, 2024 yılında bu sıralama domates, patates, salatalık ve biber şeklinde değişti.

2024 yılında ise tonaj bazında en az getirilen meyve muşmula olurken, sebzeler arasında ise yer elması, kuru sarımsak, bamya, tere ve enginar en az getirilenler arasında yer aldı. (AA)

Ayşe Kulin’in Güzellik ve Başarı Yorumu

Ayşe Kulin, “Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı” açıklamasını yaptı. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!
  • Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu
  • Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti
  • Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!
  • 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?
  • Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

Related Posts

Borsa İstanbul’da günün ilk yarısında neler oldu? (20 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 116,81 puan ve yüzde 1,28 artışla 9.218,83 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 33 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,21 …

Ekonomi alarm veriyor: Kapanan işletme sayısında dev artış!

Türkiye’de 2025’in ilk beş ayında kurulan şirket sayısında düşüş yaşanırken, kapanan şirket sayılarında artış gözlendi. Mayıs ayı verileri ise bu eğilimin sürdüğünü ortaya koydu.

Yatırımcılar o metale koşuyor: Altının alternatifi 13 yılın zirvesinde!

Yatırımcıların güvenli liman arayışı ve sanayideki güçlü talep, gümüş fiyatlarını son 13 yılın en yüksek seviyelerine taşıdı. Yılbaşından bu yana yüzde 27 artan gümüş, altına göre daha az yükselse de dikkat çekiyor.

Güney Kore Borsası’nda ek bütçe rüzgârı

Güney Kore borsası haftayı yükselişle kapattı. KOSPI endeksi yüzde 0,8 değer kazanarak 3.000 puan seviyesini aşarak son üç buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükselişte hükümetin açıkladığı ikinci ek bütçe planı etkili oldu. Toplam 22,2 …

Rusya’dan Anadolu Efes’e ret geldi!

Anadolu Efes’in, AB InBev’in Efes ortak girişimindeki kontrol dışı hisselerini satın alma girişimi, Rusya’daki düzenleyici kurumlar tarafından reddedildi. Sürecin gidişatı sonrası iki şirket arasındaki ileriye dönük adımlar yeniden değerlendirilecek.

Alım gücünde tarihi düşüş! Asgari ücret 23 yılda ne kadar eridi?

Altın da benzin de enflasyonist ortamda eridi. Asgari ücretli, 2003’te maaşıyla 25 altın alabiliyordu, bugün sadece 9.5 alabiliyor. Siyasetin yeni tartışması alım gücü oldu.