İş dünyasına göre, Moody’s’in kararı yatırımcıların güvenin arttığını gösterdi

AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu beklentilerin üzerine çıkıp “B3″ten “B1″e yükseltirken, kredi notu görünümünü “pozitif” olarak koruduğunu açıkladı.

Haftanın en önemli ekonomi gelişmesi olarak nitelendiriler bu gelişme ile Türkiye’nin uluslararası yatırım alması yönünde önemli bir aşama geçilmiş oldu.

Bu gelişmeyi değerlendiren iş dünyasının temsilcileri Moody’s’in kararının yatırımcılar nezdinde güvenin arttığını ortaya koyduğunu belirtiyor.

“Yabancı yatırımcı güvenindeki hızlı toparlanmanın ispatı”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, S&P ve Fitch Ratings’ten sonra Moody’s’in de Türkiye’nin kredi notunu artırmasının, uygulanan reform programının kazanç hanesine eklendiğini belirterek şöyle konuştu.

Notumuzun sevindirici bir şekilde 2 kademe birden artması, yabancı yatırımcı güvenindeki hızlı toparlanmanın ispatı ve sağlanan istikrarın işareti oldu. Enflasyonla mücadelemizi S&P, Fitch ve Moody’s Türkiye’yi asıl hak ettiği minimum not olan ‘yatırım yapılabilir’ ve üstüne çıkarana kadar ekonominin tüm unsurlarıyla bir denge içinde sürdürmeliyiz. Bu süreçte, üretimin, istihdamın ve özellikle ihracatın artması, bu sayede cari açığımızın azalmaya devam etmesi için gerekli adımların atılması büyük önem arz etmektedir.

“Moody’s’in kararı yatırımcılar nezdinde güvenin arttığını ortaya koymaktadır”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

Ülkenin borçlanma kapasitesinin ve risk algısının iyileştiğini gösteren bu karar, yatırımcılar nezdinde güvenin arttığını ve daha da artacağını ortaya koymaktadır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir