Gezginler için özel içerik: İstanbul nasıl bir şehir?

Eğer siz de kısa zamanda uçak bileti satın alarak İstanbul’a seyahat etmeyi düşünüyorsanız doğru adrestesiniz. Çünkü “İstanbul nasıl bir şehir” sorusunun yanıtını her yönüyle öğreneceksiniz.

Öncelikle İstanbul’u gezmek için günlerin ve hatta haftaların dahi yetersiz kalacağını belirtelim. Doğal güzellikleri, tarihi yerleri, bambaşka bir kültüre sahip olması ve aynı zamanda kültürel anlamda son derece zengin olması, bu kenti özel kılan unsurlardan sadece birkaçıdır. Ülkemizin ticaret ve kültür başkenti olması da ayrı bir önem taşıyor. Özellikle Bizans ve Osmanlı döneminden kalan çok sayıda tarihi yapının ve tarihi kalıntıların olduğu bir şehirdir.

İstanbul’a Hangi Mevsimde Gidilmeli?

Mega kent, yılın her mevsiminde eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Gezginlerin bu kenti gezmek için yılın belirli bit mevsimini beklemiyor olması da bundan kaynaklanır. Kış mevsiminin yağışlı geçtiğini belirtelim. Zaman zaman kar yağışı da olabiliyor ve bu durumda trafik ile alakalı sorunlar yaşanabiliyor.

Dolayısıyla en azından bol kar yağışının olmadığı zamanları seçmenizde fayda var. Yaz mevsimi ise oldukça sıcak geçer. Sıcaklık ortalaması bahar mevsiminde 20 derecede seyrederken yaz mevsiminde 30 -15 derece arasında seyreder. Bu bilgiler ışığında sizin için en uygun olan mevsimi seçebilirsiniz.

İstanbul Ne Zaman Gezilmeli?

Öncelikle bu kentte yüzbinlerce insanın yaşadığını ve Türkiye’nin en kalabalık kenti olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bu nedenle şehirde rahatlıkla gezebilmek ve aynı zamanda kolaylıkla ulaşım sağlayabilmek için hafta içi günlerini tercih etmenizde fayda olacaktır. Hafta sonlarında nüfus ciddi oranda artıyor çünkü pek çok kişi hafta sonu tatilini gezerek değerlendirmek istediğinde rotasını İstanbul’a çeviriyor.

Dolayısıyla hafta içi günlerde çok daha rahat bir gezi programı hazırlayabilirsiniz. Hafta içinde ise özellikle mesai saatlerinde kenti gezmeniz çok daha doğru bir tercih olacaktır. Yoğun trafik problemine en azından daha az maruz kalacağınız zamanlarda gezi programınızı gerçekleştirmiş olursunuz.

İstanbul’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Şehirde çok sayıda restoran ve sokak lezzetlerini tatmanızı sağlayan işletmeler olduğunu belirtelim. Geleneksel Türk yemeklerini en orijinal reçeteleri ile hazırlayan restoranların sayısı oldukça fazladır. Aynı zamanda dünya mutfağının ön plana çıkan yemeklerini servis eden restoranlar da var. Sokak lezzetleri arasında döner ve lahmacun ise başı çekiyor. Eğer bu şehre özgü yemekleri tatmak isterseniz simit, Beykoz kebabı, Sarıyer böreği, sakızlı muhallebi, İstanbul pilavı, vefa bozası ve Kanlıca yoğurdu lezzetlerine yönelebilirsiniz.

İstanbul’a Nasıl Gidilir?

Karayolu, deniz yolu, demir yolu ve hava yolu ile ulaşım sağlanabilen bir kent olduğunu belirtmekle başlayalım. Ancak en kolay ve en konforlu ulaşım seçeneği tahmin edebileceğiniz gibi hava yolu ile ulaşımdır. Gezginler için ulaşım giderlerini minimum seviyeye çekmek de büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle sizlere önerimiz, Pegasus internet sitesine tıklamanız ve uçak biletinizi de bu site üzerinden almanız olacak. Zira nerede olursanız olun, İstanbul’a en uygun fiyatla uçak bileti almanın yolu Pegasus’tan geçiyor.

Haliyle sizlere hemen Pegasus internet sitesinde İstanbul uçak bileti fiyatları incele diyerek bu önemli tüyoyu aktarmış olalım. İstanbul uçak biletlerinin indirimli olarak sunulduğu günler de bulabilirsiniz. Gezi planlamanızı henüz yapmadıysanız indirimli olan uçak biletlerinden faydalanabilirsiniz. Site üzerinden hangi günlerde ve hangi saatlerde uçak biletlerinin daha uygun fiyatlı olduğunu da öğrenmeniz mümkündür. Aynı zamanda biletinizi online olarak satın alma, check-in işleminizi de yine online olarak yapma şansına da sahip olduğunu ekleyelim.

Gezginler sadece İstanbul gezilerinde değil, yurt dışı seyahatlerinde de uçak biletlerini Pegasus üzerinden alıyor. Çünkü hava yolu firmasının yurt dışı seyahatlerinde de en düşük fiyatlı uçak biletlerini görmek mümkün oluyor. Özellikle yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde uçak biletini erken dönemde alanların daha düşük bir bütçe ayırmasının yeterli olduğunu belirtmeliyiz. Son olarak çeşitli kampanyaların da düzenlendiğini bilmeyenler için ekleyelim. Kampanyalardan haberdar olmak için e-posta üyeliğini başlatabilirsiniz. Siteye uğradığınızda bu konuda daha fazla bilgi alabilir ve uçak bileti fiyatlarına da kolayca göz gezdirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir