Dünya en sıcak yılını 2024’te yaşadı

2024, Tarihin En Sıcak Yılı Oldu!

Avrupa Birliği’nin (AB) Copernicus uydu izleme sistemi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı küresel sıcaklık rekoru kırdı.

Yapılan ölçümlere göre, 15,10 derecelik küresel ortalama sıcaklık, 1991-2020 ortalamasının 0,72 derece üzerine çıkarak 2023’ün rekorunu egale etti.

Bu durum, 1850-1900 yıllarını kapsayan “sanayi öncesi dönem” ortalamasını aşan ilk yıl olarak kayıtlara geçti. Geçen yılın rekoru olan 2023’ün de gerisinde kalan 2024, bu alanda bir ilke imza attı.

Yılın 22 Temmuz’unda günlük ortalama sıcaklık rekoru kırılarak 17,16 dereceye ulaşıldı. Ayrıca, Ocak’tan Haziran’a kadar her ay, geçen yılın aynı döneminden daha sıcak geçti ve 2024 yazı, en sıcak yaz olarak kayıtlara geçti.

Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktörü Carlo Buontempo’nun açıklamalarına göre; “Tüm küresel sıcaklık verileri, 2024’ün kaydedilen tarihin en sıcak yılı olduğunu gösteriyor. İnsanlık olarak iklim değişikliği konusunda kararlı adımlar atmamız gerektiğini kanıtlıyor. Gelecek bizim elimizde. Hızlı ve etkili bir şekilde hareket ederek iklimimizin geleceğini değiştirebiliriz.”

Ayşe Kulin’den Sözler

Ayşe Kulin, güzellik ve başarının birbirine eşit olduğu bir dünyada, en iyi romanları Ajda Pekkan’ın yazacağını iddia ediyor. Tartışmalı açıklamalarıyla dikkat çeken Kulin, edebiyat dünyasında yeni bir tartışma başlattı.

Related Posts

ABD’de felaket: 3 kişi yaşamını yitirdi

Cass İlçe Şerifi Jesse Jahner, düzenlediği basın toplantısında, North Dakota’da gece kasırganın etkili olduğunu söyledi. Jahner, North Dakota’ya bağlı Enderlin kasabası civarında iki farklı bölgede 2 erkek ve 1 kadının kasırga nedeniyle hayatını …

İki milyarlık İslâm alemi artık tek kutup olmalı

İslam İşbirliği Teşkilatı 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. 1969’da Mescid-i Aksa’nın kundaklanmasını ardından İslam dünyasındaki tepkiler üzerine kurulan teşkilat, o günden bu yana faaliyet gösteriyor. 1,7 milyar Müslümanın yaşadığı çok geniş bir coğrafyayı temsil eden İİT, dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. İİT ülkeleri, dünya ham petrol rezervinin yüzde 66’sına ve doğal gaz rezervinin de yüzde 60’ına sahip. İİT ülkelerinin dünya üretimindeki payı yüzde 10,6; ihracatındaki payı yüzde 10,1; doğrudan yabancı yatırımlarındaki payı yüzde 11,3. Tüm bunlara rağmen İslâm coğrafyasında yaşanan kan, gözyaşı bir türlü son bulmuyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde yaşanan katliam ve son 10 gündür İran’a başlatılan saldırılar bir kez daha gösterdi ki; İslâm dünyası ayağa kalkmalı ve birlik olmalıdır. Kurtuluş, sadece tek bir kutup olmakla mümkündür.

Fatih Erbakan: Bundan sonra Cumhur İttifakı ile bir araya gelmeyeceğiz

Fatih Erbakan: Bundan sonra Cumhur İttifakı ile bir araya gelmeyeceğiz

İsrail savaşa milyarlarca dolar harcıyor… Günlük maliyet 200 milyon dolara çıkabiliyor

AMERİKAN Wall Street Journal gazetesi, İran’la çatışmanın İsrail’e ne kadar pahalıya mal olduğunu aktardığı analizde İran’daki hedefleri vurmak için binlerce kilometre uçan F-35 jetlerinden İran’ın füzelerini engellemeye çalışan savunma sisteminin önleme füzelerine kadar maliyetleri ortaya koydu.

Normalleşme ziyareti: Erdoğan, Paşinyan’la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı kabul etti. Görüşmede, normalleşme için atılacak adımlar ve Güney Kafkasya’daki barış süreci ele alındı.

Kapalıçarşı’da 7 milyarlık vurgun çarkı

İstanbul merkezli 13 ilde Forex yatırım dolandırıcılığı, web sitelerinin kopyalanmasıyla yapılan pos dolandırıcılığı ve yasa dışı kumardan elde edilen toplam 7 milyar lirayı paravan şirketler kurup Kapalıçarşı’daki dövizciler üzerinden yurt dışına çıkarılmasına aracılık ettiği belirlenen 102 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı yapılan operasyonda 67 şüpheli gözaltına alındı.