Bilim İnsanları CO²’yi 15 Dakikada Sentetik Yakıta Dönüştürdü

Bilim İnsanları Yeni Teknoloji İle Karbon Dioksiti Sadece 15 Dakikada Sentetik Yakıta Dönüştürdü

Japonya‘da bilim insanları, karbondioksiti (CO²), karbon monoksite (CO) dönüştürmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Tohoku Üniversitesi, Hokkaido Üniversitesi ve AZUL Energy, Inc. ortaklığında yürütülen çalışma sonucunda, karbondioksitin sadece 15 dakika içinde sentetik yakıt bileşenine dönüştürülmesini sağlayan etkili bir teknoloji ortaya çıktı.

Araştırmacılar, ısıtıldığında büzülen, sıkıştırıldığında ise genişleyen sıra dışı bir madde üzerine çalışarak, püskürtme kaplı katalizörler ve doğrudan kristalleştirme teknikleri kullanarak hem işlem süresini hem de maliyeti düşürdü. Geliştirilen yeni yöntem, endüstrideki standartları değiştirerek işlem süresini 24 saatten yalnızca 15 dakikaya indirerek dikkat çekici bir başarı elde etti.

Mevcut dönüşüm tekniklerine kıyasla düşük maliyetli bir katalizörle çalışan araştırmacılar, geliştirdikleri teknik ile sadece endüstriyel gereksinimleri karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda daha yüksek bir performans sunarak çevreci bir yaklaşım ortaya koydu. Bu yeni teknoloji, sürdürülebilir yakıt üretiminde çığır açarak iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tohoku Üniversitesi’nden Liu Tengyi, geliştirilen teknolojinin çevreci ve uygulanabilir bir çözüm sunduğunu belirterek, “Geleneksel yöntemlerle endüstriyel ölçekte çalışmak neredeyse imkansızdı. Ancak geliştirdiğimiz yeni teknik, bu zorlukları aşarak daha etkili bir çözüm sunuyor” dedi.

Bilim dünyasındaki bu önemli gelişme, sentetik yakıt üretimini çevre dostu ve erişilebilir hale getirirken, karbon nötr bir gelecek için yapılan çalışmalara ivme kazandırıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Bayramda tatlıdan vazgeçmeyin! Doğru tüketilire yağ yapmıyor, göbek eriten yürüyüş

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Yılan sokmasına karşı ilk yardım nasıl yapılmalı? İşte doğru adımlar

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Aygün, yılan sokmalarına karşı bilinçli ve sakin davranmanın hayat kurtarabileceğini belirtti.